Σύνδεση χρήστηClose

Εάν συναντήσετε κάποιο πρόβλημα με τη σύνδεση σας στο κατάστημα, επικοινωνήστε με τον PharmacyOk Administrator

Φίλτρα Εμφάνισης

Κατηγορία
Εκκαθάριση Όλων

265-small

HEALTHAID Osteoflex PLUS (Glucosamine + Chondroitin+MSM) 60tablets

ΕκτύπωσηEmail
Κατασκευαστής: HEALTHAID

Κωδικός: 905528
Τιμή
Βασική τιμή με ΦΠΑ: 37,53 €
Τιμή πώλησης: 24,39 €
Κερδίζετε: 13,14 €
Περιγραφή

HEALTHAID Osteoflex PLUS (Glucosamine + Chondroitin+MSM) 60tablets

Tαμπλέτα σε σχήμα κάψουλας. 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Οsteoflex  plus  της  Ηealth  Aid είναι  ενισχυμένη  σύνθεση  για  τη  διατήρηση

της  υγείας  αρθρώσεων,  συνδέσμων  και  οστών.  Ανακουφίζει  από  τον  πόνο,

διατηρεί  τους  τένοντες  &  τους  συνδετικούς  ιστούς  ελαστικούς.  Η γλυκοζαμίνη,

το κολλαγόνο  &  η χονδροϊτίνη  είναι  απαραίτητα  για  τη  φυσική  προστασία  και

την αναδόμηση των συνδέσμων, των αρθρώσεων και των οστών. Το οργανικό

θείο (MsM) προωθεί την ευκινησία των συνδετικών ιστών και των μυών. Ιδανικό

για υπερδραστήρια άτομα, αθλητές & μεσήλικες που φροντίζουν την υγεία των

αρθρώσεών τους αλλά & για την παράταση της λήψης μετά το OSTEOFLEX.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

Μία ταμπλέτa ημερησίως μετά το γεύμα

Προσοχη!!! Δεν προτείνεται η αγωγή σε άτομα με αλλεργία στα όστρακα (μύδια κλπ)

 
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο χόνδρος αποτελείται από εξωκυττάριο υγρό (το 90% του όγκου του) που περιλαμβάνει τις ίνες κολλαγόνου και τις γλυκοζαμινογλυκάνες και από ένα συγκεκριμένο τύπο κυττάρων, τα χονδροκύτταρα, (10 % του όγκου του). Μοιάζει να υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός χονδροκυττάρων που μειώνεται σταδιακά μετά τα 20 χρόνια. Οι γλυκοζαμινογλυκάνες (GAGs) είναι μεγάλα εξωκυτταρικά σύμπλοκα αρνητικά φορτισμένων αλυσίδων σακχαριτών. Οι ενώσεις αυτές έχουν την εξαιρετική ικανότητα να προσδένουν μεγάλες ποσότητες νερού και ως εκ τούτου σχηματίζουν τον πυρήνα, με την μορφή υδροπήγματος, που αποτελεί τη βάση της θεμελιώδους ουσίας του οργανισμού. Όλες οι γλυκοζαμινογλυκάνες συνδέονται με ορισμένες μόνο πρωτεΐνες, σχηματίζοντας μονομερή πρωτεογλυκανών. Οι αλυσίδες αυτές αποτελούνται από μια κεντρική πρωτεΐνη και από περισσότερους από 100 μονοσακχαρίτες που μένουν διαχωρισμένοι λόγω πολικότητας.
Υπάρχουν 6 κύρια είδη γλυκοζαμινογλυκανών, που όλες αποτελούνται από μονάδες δισακχαριτών, από τους οποίους το ένα μονομερές είναι η γλυκοζαμίνη (ή η Ν-ακετυλογλυκοζαμίνη). Η θειική χονδροϊτίνη 4- και 6- είναι οι πιο άφθονες γλυκοζαμινογλυκάνες στον οργανισμό. Βρίσκονται στους χόνδρους, τους τένοντες, τους συνδέσμους και την αορτή. Στους χόνδρους δεσμεύουν κολλαγόνο και συγκρατούν τις ίνες σε ένα πυκνό και ισχυρό δίκτυο.

ΔΡΑΣΗ-ΧΡΗΣΕΙΣ
Οι γλυκοζαμινογλυκάνες, σταθεροποιούν και υποστηρίζουν τα κυτταρικά και ινώδη συστατικά των ιστών, ενώ παράλληλα βοηθούν στη διατήρηση του ισοζυγίου του νερού και των αλάτων. Επειδή φέρουν μεγάλο αριθμό αρνητικών φορτίων, τείνουν να είναι εκτεταμένες όταν βρίσκονται μέσα σε ένα διάλυμα και να απωθούν η μια την άλλη, καθώς περιβάλλονται από ένα κέλυφος μορίων νερού. Όταν αναγκαστούν να «στριμωχτούν», γλιστρούν ξεπερνώντας η μια την άλλη, όπως ακριβώς αντιδρούν δυο μαγνήτες με την ίδια πολικότητα που θα βρεθούν κοντά. Έτσι, όταν ένα διάλυμα γλυκοζαμινογλυκανών συμπιέζεται, εκτοξεύει το νερό και οι γλυκοζαμινογλυκάνες αναγκάζονται να καταλάβουν μικρότερο όγκο. Όταν η συμπίεση σταματήσει, «ξανααπλώνονται» στον αρχικό ενυδατωμένο όγκο εξαιτίας της άπωσης που αναπτύσσουν. Το γεγονός αυτό δημιουργεί τη γλιστερή υφή των βλεννωδών εκκρίσεων του αρθρικού υγρού.

Σκοπός του χόνδρου είναι να μεταφέρει, να αποσβένει και να διαχειρίζεται σημαντικά φορτία, εξασφαλίζοντας το γλίστρημα των τμημάτων της άρθρωσης χωρίς να αναπτύσσονται μεγάλες τριβές. Σήμερα θεωρείται αναμφισβήτητη η δράση της γλυκοζαμίνης και της χονδροϊτίνης σαν προστατευτικών των χόνδρων, αντιφλεγμονωδών και ρυθμιστικών παραγόντων της άρθρωσης.

Οι γλυκοζαμινογλυκάνες προκαλούν αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση ανάλογη της ασπιρίνης, 50-300 φορές πιο αδύναμη από αυτήν της ινδομεθακίνης, αλλά χωρίς παρενέργειες (1000-2000 φορές μικρότερη τοξικότητα).
Σταθεροποιούν τις κυτταρικές μεμβράνες και εμποδίζουν την υπερβολική πρωτεολυτική δράση ενζύμων που αποδομούν τις γλυκοζαμινογλυκάνες στους ιστούς. Επιτρέπουν να ελαττώνουμε κατά 2,7 φορές περίπου τις δόσεις των μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων. Περιορίζουν αντιδράσεις που οφείλονται στη δράση ελευθέρων ριζών. Όταν ξεκίνησαν οι κλινικές μελέτες για τη δράση της γλυκοζαμίνης (στη Γερμανία το 1965 και στη Γαλλία το 1969) με 1208 ασθενείς με αρθρίτιδα, το 59 % από αυτούς μετά από 12 εβδομάδες θεραπεία (1500 mg την ημέρα) έδειξε αισθητή βελτίωση στον πόνο, την κινητικότητα της άρθρωσης και τις ενοχλήσεις σε άσκηση ενώ το 35% δήλωσαν ικανοποιημένοι. Ακολούθησαν δεκάδες μελέτες που θεμελίωσαν την αντιφλεγμονώδη δράση της γλυκοζαμίνης και την αποτελεσματικότητά της σε σχέση με άλλα φάρμακα. Αντίστοιχες κλινικές μελέτες δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά και για την χονδροϊτίνη το 1991, αλλά και για τον συνδυασμό των δύο ουσιών.
Να σημειωθεί ότι σε μελέτες in vitro έχει αποδειχτεί η ευεργετική δράση της βιταμίνης C και E και του σελήνιου και γενικά των αντιοξειδωτικών, στη σταθεροποίηση των γλυκοζαμινογλυκανών και την αναγέννηση των χονδροκυττάρων.
Επιπλέον ο ψευδάργυρος (Zn) και το Βόριο, είναι συστατικά τόσο του χόνδρου, όσο και των χονδροκυττάρων. Διπλή τυφλή μελέτη έδειξε σημαντική βελτίωση της αρθρίτιδας σε ασθενείς που πήραν 6mg την ημέρα Βόριο κατά 50%, σε σχέση με το 10% που δήλωσαν βελτίωση με placebo. Επιδημιολογικές μελέτες συσχέτισαν επίσης την οστεοαρθρίτιδα με τα επίπεδα της βιταμίνης D και του νικοτινιαμίδιου (Β-3).
Πρόκειται για φυσικό συστατικό του οργανισμού που είναι σημαντικό για τη θρέψη των χόνδρων των αρθρώσεων και την "λίπανση" των αρθρώσεων. Η θειική χονδροϊτίνη προκαλεί την παραγωγή άλλων συστατικών των χόνδρων και εμποδίζει την "αποσύνθεσή" τους. Τελευταία ερευνάται και η χρήση του Μεθυλ-σουλφόνυλο-μεθάνιου (MSM) για την ίδιο σκοπό. Αν και τα ερευνητικά στοιχεία είναι ακόμη ελλειπή, δείχνει να ενισχύει την δράση των γλυκοζαμίνων, αν και αμφισβητείτε η δραστικότητα του όταν λαμβάνεται μόνο. Πολύ συχνά η ουσία χορηγείται επιτυχώς για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Ωστόσο, τα στοιχεία των μελετών που αφορούν τις ευεργετικές ιδιότητες της χονδροϊτίνης κατά της υψηλής χοληστερίνης και αρτηριοσκλήρυνσης είναι ελάχιστα και σε πολλές περιπτώσεις ελλιπή. Συμπερασματικά οι συμπληρωματική λήψη χονδροιτίνης και γλυκοσαμίνης είναι ευεργετική για την πρόληψη και θεραπεία τραυματισμών των αρθρώσεων και τον τενόντων καθώς και για την θεραπεία διάφορων μορφών αρθρίτιδας.

 

ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Δεν έχουν αναφερθεί.

 

Η Μεθυλσουλφονυλμεθάνη [MSM Complex] αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα συμπληρώματα διατροφής. Πρόκειται για ένωση του στοιχείου του θείου[S] και βρίσκεται στη φύση, στο ανθρώπινο σώμα, στο ζωντανό φυτικό ιστό. Αποτελεί μια φυσική πηγή που περιέχει βιοενεργητικό παράγοντα του στοιχείου του θείου[S], που είναι αναγκαίο για αρκετές βασικές κυτταρικές λειτουργίες. Η  ιστορία  της  MSM αρχίζει από παλαιότερα  [1950,1975] σε ερευνητικό επίπεδο.

Παρότι βρίσκεται και στις ζωικές και στις φυτικές τροφές, είναι ευαίσθητη και καταστρέφεται στις διαδικασίες καθαρισμού και μαγειρέματος. Έτσι όμως δεν επαρκούν ποσότητες λήψης αυτού του σημαντικού διαιτητικού παράγοντα. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως ένα υγιές σώμα περιέχει 0,5% θείο σε βάρος και ότι εκείνοι που παρουσιάζουν έλλειψη είναι επιρρεπείς σε ασθένειες όπως η ρευματοειδής αρθρίτις και η οστεοαρθρίτις. Θα πρέπει να τονιστεί πως στο ανθρώπινο σώμα χρησιμοποιείται  για παραγωγή αμινοξέων περιεχόντων θείο, κολλαγόνου και δισουλφιδικών δεσμών. Χρήσιμο είναι για το δέρμα, τα μαλλιά, τις αρθρώσεις, την κυκλοφορία, το ανοσοποιητικό και την αναπνοή.

Στους αθλητές δρα ως φυσικό ανοσοπροσταυτευτικό, αναλγητικό και υποβοηθητικό των μυών. Βοηθά την παραγωγή ενέργειας, αυξάνει την ροή του αίματος, καταπολεμά την χρόνια κόπωση και τους μυικούς σπασμούς.

Έχει εξαιρετικά αποτελέσματα ως μέσο καταπολέμησης της αρθρίτιδος. Επίσης αναφέρεται πως η μείωση των ποσοτήτων MSM στο ανθρώπινο σώμα σχετίζεται με τα συμπτώματα της γήρανσης.

Σαν γενικό συμπέρασμα μπορούμε να πούμε πως οι σύγχρονοι άνθρωποι έχουν θρεπτικές απαιτήσεις σε MSM Complex που δεν τις καλύπτουν με το καθημερινό διαιτολόγιο

Η MSM δεν θεωρείται τοξική και μπορεί να συνδυαστεί με έξτρα βιταμίνη C 500mg. 

 

Κολλαγόνο και Αρθρώσεις, Οστά

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Από τη δεκαετία του 1970, ερευνητές επιστήμονες μελετούν το προερχόμενο από υδρόλυση κολλαγόνο (υδρολυμένο), το κύριο συστατικό του Προ-δραστικού κολλαγόνου, και τις επιδράσεις του στο μεταβολισμό των χόνδρων των αρθρώσεων. Πρόσφατα εργαστηριακά ευρήματα, η εμπειρία της ιατρικής πρακτικής και κλινικές μελέτες επιβεβαίωσαν ότι το κολλαγόνο συγκεντρώνεται στις αρθρώσεις και υποστηρίζει την αναδημιουργία των χόνδρων.1 Αυτή η μοναδική επίδραση στο μεταβολισμό των χόνδρων προσφέρει στους γιατρούς μία επαναστατική προσέγγιση στην υγεία των αρθρώσεων.

Το κολλαγόνο είναι η πιο συχνά εμφανιζόμενη πρωτεϊνη στα θηλαστικά. Η βιοσύνθεσή του υλοποιείται από αριθμό διακυτταρικών διάμεσων. Τα τυπικά ινίδια κολλαγόνου σχηματίζονται στο εξωκυτταρικό περιβάλλον. Διασυνδέονται με ομοιοπολικούς δεσμούς και παράγουν το κολλαγόνο με τη χαρακτηριστική του ιδιότητα για ελαστικότητα. Το προ-δραστικό κολλαγόνο παράγεται μέσω ενζυματικής υδρόλυσης ιστών κολλαγόνου που λειτουργούν ως πρώτη ύλη.

 

Οι δυνατότητες του κολλαγόνου στην αναγέννηση των χόνδρων

Το κολλαγόνο είναι ένα ζωτικό συστατικό του φυσιολογικού Εξωκυττάριου Στρώματος (Extra Cellular Matrix-ECM) το οποίο συνίσταται κυρίως σε νερό, κολλαγόνο (το οποίο παρέχει δύναμη και προστασία) και πρωτεογλυκάνες (οι οποίες διασφαλίζουν συμπύκνωση ενέργειας - compression strength). Η διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων κολλαγόνου στα οστά, τους χόνδρους, τους τένοντες, τις αρθρώσεις και τους συνδετικούς ιστούς είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των αρθρώσεων. Όταν η φυσική διαδικασία αναγέννησης ιστών δεν αντεπεξέρχεται στην καθημερινή φθορά και διάβρωση, στην υπερένταση και το περιττό βάρος, οι χόνδροι των αρθρώσεων μπορεί να διαρραγούν.

Όταν οι χόνδροι διαρρηγνύονται, υπάρχει λιγότερη προστασία, παρουσιάζονται ραγίσματα, και αναπτύσσονται οστεόφυτα, που καταλήγουν σε αυξημένη ακαμψία και έλλειψη ευλυγισίας καθώς και σε αυξημένη δυσφορία.

Αντίθετα από κάθε άλλο σχεδόν ιστό του ανθρώπινου σώματος, οι χόνδροι δεν περιέχουν αιμοφόρα αγγεία ή νεύρα, πράγμα που καθιστά την ανάπτυξη ή ανάρρωσή τους πολύ αργή.2 Ωστόσο, οι χόνδροι είναι ενεργός, αναπτυσσόμενος ιστός που χρειάζεται διαρκή ανανέωση για να μπορεί να παρέχει την προστασία και τη δύναμη που απαιτούν οι αρθρώσεις για να μπορούν να λειτουργούν χωρίς ακαμψία και να διατηρούν την διατατότητά τους.

Το προ-δραστικό κολλαγόνο είναι το μόνο προϊόν πατενταρισμένο στις ΗΠΑ (σε εκκρεμότητα) για την ανανέωση των χόνδρων. Επίσης, είναι το μοναδικό προϊόν που αποδεδειγμένα αναζωογονεί/διεγείρει τα εξειδικευμένα κύτταρα που ονομάζονται χονδροκύτταρα και είναι υπεύθυνα για τη συντήρηση του μεταβολισμού του εξωκυττάριου στρώματος.1 Τα χονδροκύτταρα ελέγχουν το ρυθμό ανανέωσης των χόνδρων στις αρθρώσεις και εντοπίζουν αλλαγές στη σύνθεσή τους. Αντιδρούν σε αυτές τις αλλαγές δημιουργώντας περισσότερους χόνδρους. Μελέτες έχουν δείξει ότι το κολλαγόνο που χρησιμοποιείται από το προ-δραστικό κολλαγόνο αυξάνει τη συγκέντρωση κολλαγόνου και πρωτεογλυκανών μέσω αυτού του διεγερτικού μηχανισμού των χονδροκυττάρων.

 

Μεταβολισμός των χόνδρων

Οι χόνδροι των αρθρώσεων αποτελούνται από χονδροκύταρα και εξωκυττάριο στρώμα. Το τελευταίο έχει ιδιαίτερη σημασία για τη φυσιολογία των αρθρώσεων.1 Το εξωκυττάριο στρώμα των χόνδρων των αρθρώσεων συμπεριλαμβάνει δύο ομάδες μακρομορίων: κολλαγόνου (τύπος II ινιδίων κολλαγόνου) τα οποία σχηματίζουν τη δομή του εξωκυττάριου στρώματος και του παρέχουν αντοχή στην ελατότητα και δύναμη, και πρωτεογλυκανών (όπως αγγρεγκάνες), οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη συμπυκνωμένη ισχύ και την ελατότητα των ιστών.

Οι χόνδροι, όπως τα οστά, υφίστανται συνεχή ανανέωση κατά τη διάρκεια της αναβολικής και καταβολικής διαδικασίας και όταν αυτές οι δύο βρίσκονται σε ισορροπία.1,2 Κάθε διαταραχή αυτής της ισορροπίας μεταξύ της φθοράς και ανανέωσης του ΕΚΣ συνεπάγεται μείωση στα συστατικά του ΕΚΣ, όπως στο κολλαγόνο τύπου II, και εντέλει οδηγεί σε μείωση των χόνδρων. Εκτός από τις λυσοσωματικές πρωτεάσες (κατεψίνες), που έχουν άμεση επίδραση στα περικύτταρα των κυττάρων των χόνδρων, υπάρχουν πολλές μεταλλοπρωτεάσες (όπως η κολλαγενάση, η στρωμελυσίνη, και η αγγρεκανάση), οι οποίες, σε ουδέτερο pH, μπορούν αν εκφυλίσουν όλα τα δομικά συστατικά των χόνδρων. Σύμφωνα με την τρέχουσα επιστημονική ερμηνεία, η δραστηριότητα αυτών των συστατικών ελέγχεται από την κυτοκίνη ιντε

sample iconΔωρεάν Μεταφορικά*

*με αγορές πάνω από €49
κόστος αντικαταβολής 1.91€ +ΦΠΑ

sample icon211.0121.056

για άμεση επικοινωνία

 

facebookFollow Us

για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές μας